Biografie

[blockquote cite=”Ken” image=””] ‘Dit is mijn leven, dit is wat ik wil’ [/blockquote]

Hoe het begon…

[box] Ken Besuijen werd op 30 september 1994 geboren in Meppel. Al op de basisschool maakte Ken kleine voorstellingen. Wekelijks speelde hij voor zijn klasgenoten het geïmproviseerde typetje ‘Opa Friet’. Ken dacht op de middelbare school geen tijd meer te hebben voor zijn typetjes. In groep 8 kwam Opa Friet roemloos aan zijn einde. Maar, zoals dat kan in theaterland, kwam Opa Friet op de middelbare school toch terug. Niet in de vorm van een typetje, maar wel in de vorm van een eigen rubriek in de schoolkrant. Een pagina vol geinige verhalen en moppen.[/box]

Ken Besuijen in het theater
De liefde voor zingen en theater zat er bij Ken al vroeg in. In 2003 begon Ken Besuijen met zingen bij het kinderkoor van de Rooms-Katholieke kerk. Naast het zingen vond Ken bij toneelvereniging Tavenu een plek als jeugdspeler waar hij in 2010 al meespeelde met de volwassenen. In hetzelfde jaar deed Ken auditie voor de kerstmusical ‘A Christmas Carol’. De auditie bracht hem een rol die hij meer dan dertig keer speelde in verschillende theaters in Nederland. Ken realiseerde zich dat elk theater zijn eigen publiek heeft en hij wist toen meteen: ‘Dit is mijn leven, dit is wat ik wil!’ Het applaus van het publiek maakt bij Ken enorm veel los. Nadat Ken Besuijen in 2011 zijn HAVO-diploma haalde studeerde hij een jaar aan het LOT (Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen) aan het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (UCK). 

Ken als kleinkunstenaar
Ken heeft op dit moment zijn eigen kleinkunstprogramma met het werk van zijn grote voorbeeld Wim Sonneveld. Daarnaast zingt Ken liedjes uit de televisieseries ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ’t Schaep met de vijf Pooten’. Ook liedjes van Louis Davids, Harry Bannink en Johnny Jordaan behoren tot zijn repertoire. Maar Ken kijkt verder dan alleen Nederland, ook het Franse chanson van bijvoorbeeld Maurice Chevalier geniet zijn bewondering. Naast zijn kleinkunstprogramma werkt Ken ook als gastheer en butler en is hij uitstekend in te zetten als typetje op locatie. Welke vorm u ook vraagt, Ken giet zich er wel in!

[call2action title=”En nu?” link=”” button=””]De komende tijd wil Ken zich richten op het nog meer uitwerken van zijn voorstelling met de mooiste pareltjes uit de Nederlandse kleinkunst. Wim Sonneveld zal hij altijd als groot inspirator blijven eren in zijn voorstellingen.

Buiten zijn voorstelling om haalt Ken ook veel energie uit het vermaken van mensen buiten het theater. Hij was bij diverse gelegenheden gastheer, presentator of hij liep als typetje rond en stak de mensen de gek aan op een zeer vermakelijke wijze. De mopjes die hij vertelt worden terplekke gemaakt en mensen waarderen dat.

Ken heeft een grote liefde voor het theater en de muziek en bezoekt met grote regelmaat de schouwburg om voorstellingen te zien, maar ook om inspiratie op te doen, te leren van de acteurs op het toneel en telkens wanneer hij in de zaal zit droomt hij van zijn eigen voorstelling….

Maar op een dag, dan staat Ken in het theater met een echte, eigen voorstelling. Een wervelende revue met veren, hoedjes en stokken, mooie kostuums, vele gekke dansjes, prachtige muziek en de leukste, mooiste en vermakelijkste liedjes en conferences die er zijn. Hij speelde op 19 maart 2016 zijn eerste onemanshow in het CREA Theater te Amsterdam. Een prachtige show om mee te beginnen, de stok en de hoedjes waren er in ieder geval! [/call2action]