Televisie

Ken is sinds 2010 ook actief voor de camera. Hij heeft inmiddels aan diverse televisieproducties meegewerkt.

Figureren voor tv

Ken: “Om mijn horizon te verbreden heb ik me bij diverse producties aangemeld als figurant. Dat figureren was vaak een hele belevenis. Als figurant sta je vaak op de achtergrond in een scene en heb je vrijwel geen tekst. Dat eerste valt wel tegen als je al wat theaterervaring hebt. ” Maar daar liet Ken zich niet door uit het veld slaan. Als je ergens de ladder op wilt, dan moet je beginnen bij de onderste trede, anders val je ervan af. Als figurant mag je soms wel praten, maar niet spreken. Je bent dan aan het mimen. Je lippen bewegen wel, maar er komt geen geluid uit je mond.

Soms zijn er scenes waarbij Ken als figurant even niet aan het werk kan. Ken benut deze momenten ten volle. Ken: ‘vaak vraag ik dan aan de regisseur of ik toch bij de scenes aanwezig mag zijn. Zo leer ik vanaf de zijlijn van de acteurs en zo leer ik ook om de aanwijzingen van de regisseur te interpreteren”.

Ken is heel duidelijk over zijn doel bij het figureren. ‘Ik kom niet voor de warme hap, ik kom te werken. Ik zie het niet alleen als een kans om op tv te komen, ik zie het ook als een kans om verder te komen en mensen met ervaring te ontmoeten en om ervan te leren.

Moeder ik wil bij de revue

Moeder ik wil bij de revue is een dramaserie over het leven en de liefde van een jonge kolenboer, die voor een dubbeltje geboren werd met het talent van een gouden tientje. De serie werd voor het eerst in 2012 uitgezonden bij Omroep Max. Ken was in deze succesvolle televisieserie te zien en te horen. Zijn vertolking van het lied ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ zorgde voor veel positieve reacties bij zijn publiek.

’t Schaep in Mokum

De succesvolle televisieserie ’t Schaep met de vijf Pooten uit 1969 kreeg in 2006 een succesvolle remake. Daarna volgden ’t Vrije schaep, ’t Spaanse Schaep en ’t Schaep in Mokum. Ken kreeg de kans om mee te spelen als kraker in ’t Schaep in Mokum. Op de filmset onderging Ken een hele transformatie. Zijn kleding en zijn haardracht moesten helemaal anders.

Ken: ‘ik vond het geweldig om mee te mogen werken aan ’t Schaep in Mokum. Ik speelde met heel veel plezier een kraker. Een kraker staat in het echte leven zo ver van mij af, het was super om eens een keer in de huid van deze personage te kruipen. Ik herkende mezelf nauwelijks terug toen ik de serie op televisie zag’. Dat is ook het mooie van het vak!

Naast ’t Schaep in Mokum heeft Ken aan meerdere producties gewerkt. Voor een volledig overzicht daarvan kun je zijn CV bekijken.