Film

Naast tv is er ook de film. Ook in de filmwereld is Ken geen onbekende. In Meppel, de plaats waar hij woont, is men een aantal jaar geleden begonnen met het produceren van Sinterklaasfilms. De ondernemers Luck Heuckeroth en Ronald Biemolt schrijven het script, werven sponsoren en in november 2010 was de eerste première van de Meppeler Sinterklaasfilm een feit. De film, geschikt voor jong en oud, was een groot succes en de start van een nieuwe traditie.

Sinterklaas en het geheim van de Meppeler Toren – 2010 [youtube id=”gwpJ5GjZnSE” width=”700″ height=”390″ fullwidth=”yes”]

In deze eerste sinterklaasfilm lagen er diverse rollen op het bordje van Ken. De regisseur zag in Ken een zwarte piet, een ober en een politieman. Naast Ken speelden er nog een aantal bekende Meppelers in de film en daarmee was de film echt een Meppeler productie.

Sinterklaas en het gevaar in de pakjeskelder – 2011 [youtube id=”OzNbLiCHbZk” width=”700″ height=”390″ fullwidth=”yes”]

De tweede sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en het gevaar in de pakjeskelder’ werd in 2011 geproduceerd. Ken kreeg van regisseur Luck Heuckeroth de rol van de butler van Sinterklaas: ‘Gregorius van Langernak’. Gregorius is een buitengewoon chique verschijning die Sinterklaas met raad en daad terzijde staat. De rol van butler was Ken op zijn lijf geschreven. Ken: ‘Ik was enorm verguld met deze rol, echt een rol waarin ik mij helemaal uit kon leven. Enorm netjes doen en bekakt praten, heerlijk! Luck stond een eigen invulling aan de tekst ook toe en zo ontstonden  grappige uitspraken en geweldige one-liners in de film, die het publiek ook na Sinterklaas nog vaak herhaalde’.
[blockquote cite=”Gregorius van Langernak” image=””] ”Heeft u misschien trek in een frisse versnapering? [/blockquote]

5M5B0082b


Sinterklaas en de schat van El Armario – 2013

Bij de derde sinterklaasfilm in 2012 (Sinterklaas en de geheimzinnige glazen bol) moest Ken verstek laten gaan vanwege enkele grote audities en familieomstandigheden. Maar bij  de vierde film (Sinterklaas en de schat van El Armario) was Ken er gelukkig weer bij. Ken keerde geheel in stijl terug als butler Gregorius.

Ken: ‘eigenlijk ben ik in alle sinterklaasfilms een figuur die je ook op straat herkent. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn op straat natuurlijk onherkenbaar. Dit heeft tot gevolg dat ik tot mijn grote genoegen nog bijna dagelijks van kinderen op straat hoor ‘Hé, jij bent de butler van Sinterklaas!’ En dat is toch geweldig!